preskoči na sadržaj

Osnovna škola dr.Vinka Žganca Vratišinec

Login
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Koliko vremena prosječno na dan koristite računalo?

O nama
Zgrada PŠ Gornji Kraljevec smještena je u mjestu Gornjem Kraljevcu svega 2 km udaljenom od Vratišinca, na malom uzvišenju nasuprot staroj kapelici u samom centru sela. Iako je stara gotovo 75 godina ona je jedna od najljepših PŠ škola u Međimurju, a i šire na ponos svih stanovnika sela i općine. S potpunim vanjskim i unutarnjim uređenjem,ograđenim velikim školskim dvorištem i okolnim prostorima te prepoznatljivom starom lipom ispred nje i uređenim prilaznim putem  zadivi svakog slučajnog prolaznika. Mnogi školu zamijene za mali dvorac, a još ne tako davno bila je  stara i zapuštena školska zgrada koja je  uz svesrdnu pomoć mještana i svih udruga u mjestu posebice KUU Društva Žena i NK "Napredak", općine Vratišinec i Županije prerasla u pravu, malu "seosku ljepoticu".
Danas je ona suvremena škola opremljena svim nastavnim izvorima i pomagalima, a od 2006. godine krasi ju i cvjetna zastava dodijeljena joj za zasluženo 1. mjesto u kategoriji najljepših vrtova područnih škola Republike Hrvatske.
 
O našem mjestu
 
Broj učenika kao i stanovnika sela je u opadanju. Tako se broj učenika za deset godina gotovo prepolovio. Ove školske godine ih je svega petnaestero, za iduću evidentan je ponovni porast broja učenika.
Organiziran je rad u specijaliziranim kombiniranim razrednim odjelima:
- kombinacija prvog i drugog  razreda - učiteljica savjetnica, Marija Leček
- kombinacija trećeg i četvrtog razreda – učiteljica, Željka Novak
Za čistoću škole i školsku prehranu brine spremačica Nada Krznar.
Imamo  registriranu Učeničku zadrugu "Mravci" koju uz učenike i zaposlenike škole čine i roditelji, djedovi, bake i mnogi drugi mještani. Kao Mravci otvorili smo vrata svima koji nam žele pomoći i neprestano tražimo partnere za mnoge naše aktivnosti.
 
 
Školsko ozračje
 
Toplina i radost koja vlada od prvog ulaska u školu pa do samog izlaska iz nje nešto je čime se svakako možemo pohvaliti. Svi smo kao jedna velika obitelj. Razumijemo jedni druge, poštujemo različitosti, vodimo brigu o potrebama drugih i međusobno se pomažemo. Radimo u jednoj smjeni i škola je otvorena svaki dan od sedam do petnaest sati pa nismo opterećeni vremenom, a niti prostorom.Sve što možemo ostavljamo u školi. Imamo sve uvjete za suvremeno poučavanje i suvremenu nastavu, za kvalitetno obrazovanje svakog pojedinog učenika uvažavajući njegove osobitosti. Težimo biti škola "jednakih šansi" za sve. Uz međusobnu suradnju, timski rad, partnerske odnose učitelja, stručnih suradnika i roditelja, te veliku podršku i pomoć ostalih udruga u mjestu i mještana uspijevamo učenike naučiti učiti za znanje, a ne ocjenu, istraživati i znati učiniti.
Programi i aktivnosti...
Učenici imaju mogućnost izbora i sudjelovanja: u kulturno–umjetničkim aktivnostima, sportskim aktivnostima, ekološkim programima istraživanja, poduzetničkim i radnim aktivnostima, likovno-estetskim aktivnostima, istraživanju i očuvanju tradicijskih običaja u mjestu i kulturne baštine, sudjelovanju u humanitarnim aktivnostima, drugim aktivnostima koje mogu sami predložiti, izvanškolskim aktivnostima u organizaciji udruga u mjestu.
 
Pripremila: Marija Leček, učiteljica savjetnica
preskoči na navigaciju