preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan škole


Poštovane kolegice i kolegi učitelji, poštovani roditelji, dragi nam učenici,

u ovim izvanrednim prilikama, suočeni s pandemijom COVID-19,naša djeca naši učenici morali su se priviknuti na nastavu u kući, tzv.on-line nastavu. Naravno da je bilo potrebno određeno vrijeme na prilagodbu. No moram konstatirati da su učenici i učitelji pa i vi roditelji ste odlično odradili zadane zadatke.    

Odgoj i obrazovanje nije samo zajednički rad učitelja i učenika već su važni i drugi čimbenici (roditelji i sredina u kojoj žive). Sama je priroda odgojno – obrazovnog rada takva da se odgoj ne može prepustiti samo školi, jer je to zajednička društvena djelatnost. Bez potpore roditelja i zajednice u kojoj škola djeluje,učitelji ne mogu učiniti više od same nastave i ostvarivanja odgojno – obrazovne djelatnosti. Ali kada se škola nalazi u okruženju u kojem su roditelji i šira zajednica zainteresirani za njezin rad i djelovanje unutar sredine u kojoj se škola nalazi, onda je stanje sasvim drugačije. Pravo i trajno rješenje je odgajanje čestitih ljudi. Dobro odgojeni, sposobni i pošteni ljudi ne čine zlo, imuni su na negativne utjecaje, ne prihvaćaju asocijalne načine ponašanja i odbacuju nemoralne postupke. Dobar odgoj i obrazovanje je najdjelotvorniji čimbenik u sprečavanju nasilja, kriminala i svih oblika asocijalnog i nemoralnog ponašanja.

Poštovani roditelji, kolegice i kolegi učitelji, evo sa par rečenica htio sam ukazati da bez te suradnje nema rezultata, ni uspjeha. Nisam sretan što moram na ovaj način, ali eto primoran sam. Dragi naši učenici, poštovani roditelji, drage kolegice i kolege čestitam nam Dan škole.

 Ravnatelj Željko MačekPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Kovačić Faić   datum: 29. 5. 2020.

Tražilica

Oglasna ploča

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Anketa
Koliko vremena prosječno na dan koristite računalo?

preskoči na navigaciju