preskoči na sadržaj
Vijesti

Naše maturalno putovanje


Naše maturalno putovanje započelo je 17.6. Smjestili smo se u autobus i ugodnom vožnjom stigli na naše prvo odredište, NP Krka. Razgledali smo park i provozali se turističkim brodom.

 

Nakon vožnje krenuli smo u resort Medena gdje su nas dočekali animatori. S nama su išli razrednica Petra Mesarić, vjeroučitelj Mihajlo Ivaniš i vodič Marko. Nakon višesatnog putovanja došli smo u Seget Donji, Resort Eklata Medena gdje su nas lijepo ugostili. Animator Dino objasnio nam je pravila ponašanja i zajedno s ostalim animatorima odveo nas je na kupanje.

Nakon kupanja i večere svi zajedno zabavljali smo se u disku. Za nas su ''puštali'' glazbu po našoj narudžbi te su organizirali razne igre gdje su se natjecali cure protiv dečki. U 01:00 je bilo vrijeme za spavanje te se većina toga pridržavala. Ujutro je prije doručka bila jutarnja gimnastika te smo krenuli do Trogira.

Obilazili smo katedralu svetog Lovre, šetali smo gradom, obilazili staru gradsku jezgru te nakon malo slobodnog vremena, ''pečeni'' smo se vratili u resort gdje smo se nakon ručka rashladili u moru. Nakon kraćeg odmora došli smo u Split. Vodič nas je svojim zanimljivim pričama vodio kroz grad: Dioklecijanova palača, spomenik Grguru Ninskom, Peristil, Vestibul. Poslije večere bio je organiziran animacijski programi naravno disko. Rano ujutro putovanje nam je započelo u Solinu. Razgledali smo amfiteatar, Gospin otok, Šuplju crkvu. U arheološkom parku Salona začuli smo zanimljiv komentar: ''Kaj sam ja ve tu kameje došel glet? To i doma imam''.

U Omišu smo se brodićem vozili po Cetini do izletišta Radmanove mlinice gdje su nas počastili ukusnim ručkom.

Vratili smo se u resort te smo imali razne igre u moru, kupanje, odbojka na pijesku... Navečer je bilo završno druženje u disku i oproštaj za škole koje odlaze (to smo bili i mi). Nekim osobama je to teško palo pa su i pustile suzu tijekom gledanja kratkog filmiča s našim slikama kojeg su animatori pripremili za nas. Ujutro smo torbe stavili u autobus, oprostili se od animatora, a neki i od novih simpatiji te svima zahvalili i uputili se do Šibenika. Imali smo kraći odmor, razgled gradske jezgre te jedinstvene katedrale Sv. Jakova, obilazak tvrđave svetog Mihovila na čiji smo vrh jedva došli. Ručali smo u restoranu te se još malo vozili do Sokolarskog centra. Ptice grabežljivice jako su nam se dopale te smo imali priliku i maziti se s njima.

Malo smo još razgledali i teška srca krenuli kući. U autobusu smo se još više zbližili, pjevali, šalili se i smijali, te napokon oko 22:00 stigli kući, u Vratišinec.

7.razred, generacija 2005./2006.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Kovačić Faić   datum: 3. 7. 2019.

Tražilica

Oglasna ploča

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Anketa
Koliko vremena prosječno na dan koristite računalo?

preskoči na navigaciju